ARMATA ROMÂNĂ ÎN EPOCA

PRINCIPELUI ALESSANDRU JOAN 1

 

 

Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I anunță deschiderea, în data de 24.01.2022, a expoziției temporare ARMATA ROMÂNĂ ÎN EPOCA PRINCIPELUI ALESSANDRU JOAN 1 la sediul din strada Mircea Vulcănescu nr. 125-127, sector 1, București. Expoziția poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10-16, până în data de 31.05.2022.

Pentru a marca în mod special împlinirea a 163 ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române în timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza și pentru a onora armata epocii sale, Muzeul Militar Național vă oferă o colecție unică de obiecte și o lecție specială de istorie militară realizată de muzeografii noștri.

Expoziția cuprinde obiecte personale ale domnitorului Alexandru Ioan Cuza  (ceasul de buzunar cu monogramă, șaua și coburile care i-au aparținut, sabia de onoare și arme de foc, unicate fiecare dintre ele), picturi, uniforme, documente, ordine și medalii militare și civile ce ilustrează cu succes mijlocul secolului al XIX-lea.

Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I, una din cele mai vechi și prestigioase instituții de cultură din domeniul istoriei militare autentice românești este deținătorul unui patrimoniu de specialitate de mare valoare, în cuprinsul căruia menționăm cea mai mare colecție de armament alb și de foc, două colecții de uniforme militare, românești și străine, fotografii din secolul al XIX-lea, o colecție de drapele și stindarde, brevete, diplome și alte tipuri de înscrisuri ce reușesc să construiască o imagine clară a epocii domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Sperăm să vă facă plăcere această plimbare prin epoca nașterii României moderne!
<center<