Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” are deosebita plăcere de a vă anunța inaugurarea expoziției temporare „MIHAI I – UN SECOL DE ISTORIE (1921-2021)” în ziua de duminică, 24 octombrie 2021, ora 11:00.

Realizarea expoziției-eveniment marchează împlinirea a 100 de ani de la nașterea ilustrului suveran al României, dar, mai ales, legătura deosebită a acestuia cu Armata Română care își aniversează „Ziua Armatei”, în fiecare an, pe data de 25 octombrie. Această dată reprezintă un moment istoric cu dublă însemnătate pentru poporul român: ziua de naștere a regelui Mihai I și ziua eliberării orașului Carei în al Doilea Război Mondial de sub ocupația trupelor ungare și germane.

Deschiderea expoziției va fi însoțită de demonstrații de reconstituire istorică realizate de către Asociațiile „6 Dorobanți” și „Tradiții Ostășești” ce se vor desfășura pe parcursul întregii zile de 24 Octombrie 2021.

Expoziția cuprinde imagini și obiecte personale și generice aflate în patrimoniul Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” ce deține unele dintre cel mai vechi și dezvoltate colecții de fotografii, documente, uniforme, armament, atelaje și piese de harnașament, ordine și medalii, sculpturi, precum și colecții mai puțin numeroase, dar la fel de valoroase, de obiecte personale și obiecte prețioase ce vor putea fi vizionate cu această ocazie.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 24 octombrie – 31 decembrie 2021.
În zilele de 24 și 25 Octombrie intrarea la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” este liberă.

Vă așteptăm și vă dorim vizită plăcută!

Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” din str. Mircea Vulcănescu nr. 125-127, sector 1, București

Vezi comunicatul în format pdf